Az informatikáról érthetően. Bevezetés a számítógépes programozási nyelvek és a honlapszerkesztés alapjaiba.

olvasók száma

2015. november 24., kedd

Hogyan szerkesztheted egy honlap tartalmát?

Nincsenek megjegyzések
Ha már eldöntöttük

Ha már eldöntöttük,
1. miről szeretnénk irni és
2. hol szeretnénk közzétenni,
akkor már kezdhetjük is az írást.

Na de hol tudok honlapot szerkeszteni?

Szöveges tartalom létrehozására bármilyen dokumentumszerkesztő vagy szövegszerkesztő alkalmas lehet, én inkább az utóbbiakat javaslom, tekintve, hogy a dokumentumszerkesztők általában alapból tartalmaznak bizonyos formátum beállításokat, amiket aztán nehezen tudtunk a honlap formázásból eltüntetni. Az utóbbiakra jó példa a

windows beépített szövegszerkesztője a jegyzettömb/notepad. De van ennél egy jobb megoldás, pl. a notepad++ amely számos  - többek köszött a honlapok alapját képező HTML programnyelv szintaktikáját ismeri, és ennek köszönhetően ki is emeli a számára értelmezhető parancskódokat.

Már csak azért sem kell ezekre hagyatkozni, mert általában a honlap / blog megjelenésért felelős szoftver / alkalmazás kínál egy egyszerűen kezelhető felületet, hasonló funkciókkal, mint egy dokumentumszerkesztő. Ezt hívjuk WYSIWYG (what you see is what you get) szerkesztőnek. Magyarul, amit látsz, azt kapod, vagyis, ahogy a szerkesztőben látszik a tartalom, úgy fog megjelenni a honlapon is.

Valamint, ezek a felületek, lehetőséget adnak rá, hogy a honlap HTML kódját is szerkesszük, amire egy szövgszerkesztőt is használhatunk.

Amennyiben ez nem lenne elegendő, vannak kimondottan HTML szerkesztő szoftverek is, amik grafikus és/vagy kódszerkesztő felületet kínálnak.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése